Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

"Today is your birthday" της Μηλέβας Αναστασιάδου

photo credit-Gravityx9ttps://www.flickr.com/photos/gx9/3283167091 Σαν σήμερα, γεννήθηκες. Έπρεπε να συμβεί αυτό πριν συναντηθούμε.
Για να γίνει αυτό, έπρεπε οι γονείς σου να ερωτευτούν. 
Για να γίνει αυτό, έπρεπε βέβαια πρώτα να συναντηθούν.Θα μπορούσε να τα έχει φέρει έτσι η ζωή, ώστε να μην συναντηθούν ποτέ. 
Και τότε δεν θα υπήρχες. Αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι την τύχη σου;
Για να γίνει όμως κι αυτό, έπρεπε να έχουν γεννηθεί ο παππούς και η γιαγιά σου. Και από τους δυο γονείς. 
Και να έχουν επιβιώσει από όλες τις κακουχίες που τους επιφύλασσε η τύχη τους. Και οπωσδήποτε να έχουν συναντηθεί. Κι όπως καταλαβαίνεις, το θέμα πάει ακόμα πιο πίσω. 
Κι αν υπήρχε η δυνατότητα να τα έβλεπες όλα από την αρχή, από τότε ακόμα που έγινε η μεγάλη έκρηξη, και εμφανίστηκε μετά η πρώτη μορφή ζωής, που εξελίχθηκε τελικά για να φτάσει στο σημείο που σήμερα γνωρίζουμε, πόσες πιθανότητες θα έδινες στον εαυτό σου; Θα τολμούσες να σκεφτείς ότι θα είχες την ευκαιρία να περάσεις κάποια χρόνια σ’αυτόν τον πλανήτη; Θα τολμούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσα να σε συναντήσω;
Θα φανταζόσουν ποτέ ότι η μακρινή ουτοπία θα γίνει μια μέρα πραγματικότητα;
Εμείς οι δύο και όλοι όσοι αγαπιούνται, έχουν αγαπηθεί και θα αγαπηθούν, εμείς είμαστε η απόδειξη ότι ο στυγνός ρεαλισμός μπορεί στο τέλος να ηττηθεί, ότι η πίστη στην ζωή κατατροπώνει τις πιθανότητες όταν αυτές είναι εναντίον μας. 

Λοιπόν, δεν νομίζεις ότι αξίζει να το γιορτάσουμε σήμερα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου